Архива: Пелистер-Новаци, 2016 година. Во деновите кога сме немале свој дом и ког…


Архива: Пелистер-Новаци, 2016 година.
Во деновите кога сме немале свој дом и кога сме талкале од село во село само за да не го оставиме нашиот Пелистер сам.

Поминаа години од тогаш некои работи се менаа, некои не. Иако недовршен овој пат, после 7 години, комшискиот клуб од Новаци ќе го пречекаме во нашиот храм, но повторно после 7 години сеуште останува сагата наречена втора лига.

Овај пат надежите и очекувањата се многу поголеми. Една цел имаме сите: ПРВА ЛИГА.
Јасно е, утре го добиваме Новаци, нека грми од копот песна чкембарска.
Source

Share