Екс претседателот на Фк Пелистер, Пеце Стојчевски се огласи со свое мислење: ,…


🟩🗣 Екс претседателот на Фк Пелистер, Пеце Стојчевски се огласи со свое мислење:

,,Со овај буџет што сега го има Фк Пелистер на располагање, не само што би го вратил Пелистер во прва лига, туку и Пелистер би бил стабилен прволигаш. Стојам на располагање доколку Пелистер има потреба од мене.”

❗️За волја на вистината, Стојчевски дојде како претседател на клубот во лош период и клубот го наследи со 480.000 евра долг, оставен од претходната управа, блокади за трансфери, тужби од УЕФА за неисплатени плати од претходната управа кон фудбалерите и далеку помал буџет од сегашниот, а на сето тоа дојде и времето на короната.
Source

Share