Фудбалскиот клуб Пелистер ја известува целокупната јавност, дека во периодот што…


Фудбалскиот клуб Пелистер ја известува целокупната јавност, дека во периодот што доаѓа, поточно на 25.09.2023 клубот започнува едно ново поглавје, и за прв пат ќе биде претставник во Балканската Esports лига која ќе биде пренесувана во живо на Arena Esport.
Клубот во соработка со најдобриот македонски е-спорт репрезентативец и 4-годишен шампион во EFootball во Македонија, Давид Гаревски со кого Пелистер постигна договор и како капитен ќе го предводи клубот во оваа лига.
Пелистер ќе биде за прв пат учесник на едно вакво натпреварување, и поради тоа ни претставува голема чест нашиот клуб да се натпреварува против најдобрите екипи од Балканот.

Повеќе инфо на нашиот вебсајт fcpelister.com.mk ☘️
Source

Share