Калифа Гедбан: Многу сум среќен што се вратив во Македонија, овојпат во друг кл…


🟢⚪️🎤 Калифа Гедбан: Многу сум среќен што се вратив во Македонија, овојпат во друг клуб – во Еурофарм Пелистер. Навистина сум среќен. Мислам дека имаме добар тим, мора да се бориме за домашната титула, а ќеSee more играме и во Лигата на шампионите. Нема да биде лесна сезона, но мора да се бориме за секој натпревар. Битола е убав град, веќе ја познава,. Го посетив градот 3-4 пати претходно, а сега ќе живеам тука. Ми се допаѓа градот, луѓето исто така и не се чувствувам како странец, туку како да сум дома. Лигата на шампионите е најважното натпреварување во светот на ракометот. За Еурофарм Пелистер многу е важно што ќе учестува оваа сезона. Ќе биде интересен и голем предизвик за сите нас.
Source

Share