Викендов почнува младинскиот шампионат на Македонија, кој ќе се игра по нов сист…


Викендов почнува младинскиот шампионат на Македонија, кој ќе се игра по нов систем на натпреварување – со тринаесет екипи и 26 кола.

Учесници во младинскиот шампионат на Македонија 2023/24:
– Еурофарм Пелистер
– Еурофарм Пелистер 2
– Вардар
– Алкалоид
– Охрид
– Овче Поле
– Тиквеш
– Прилеп
– Бутел Скопје
– Мулти Есенс
– Пролет
– Младост Богданци
– Голден Арт

Прво коло:
(Недела, први октомври – спортска сала „Боро Чурлевски“- Битола)
10:00 – Еурофарм Пелистер – Тиквеш
19-00 – Еурофарм Пелистер 2 – Прилеп


Source

Share