,, Дали може да има друго место за еден Македонец, освен Македонија? Дали има на…


,, Дали може да има друго место за еден Македонец, освен Македонија? Дали има народ понесреќен од македонскиот? И дали има некаде пошироко поле за работа, отколку во Македонија… Да живееш значи да се бориш: робот за слобода, а слободниот – за совршенство… Опфатени сме од оган, гориме и ќе изгориме, кажете им на војводите дека нашата одлука е конечна, нема да се повлечеме… Ќе удри утринската зора и за нас…”

Која е Македонија? Што е Македонија?

120 години потоа нашата борба не престанува, затоа што Македонија е нешто кое го добивме од предците, а ќе го сочуваме за наследниците.
Ти ветуваме Македонијо, твоите синови битолски секогаш ќе бидат твој штит, за век и векови.

Нека е вечен споменот за Вас Илинденци македонски, Нека ни е е вечен ИЛИНДЕН!!!


Source

Share