Фк Кожув – Фк Пелистер, 2022/23 и 2023/24, идентичен противник, идентичен терен…


👀 Фк Кожув – Фк Пелистер, 2022/23 и 2023/24, идентичен противник, идентичен терен, во иста лига, само различен резултат.

● Во сезоната 2022/23 во рамките од 1то коло, Пелистер против истиот противник од денес, на истиот терен со 15 домашни, битолски деца и 3ца странци со 4-2 победи во Гевгелија против Кожув, со многу помал буџет и со далеку несреден клуб од сега.

● Во оваа сезона 2023/24, Пелистер се враќа поразен од Гевгелија, со дури 9 играчи надвор од Битола во состав, со далеку поголем буџет и далеку посреден клуб од лани.

За потсетување, Пелистер минатото коло дома одигра само 1-1 со екипата на Детонит.

⚠️ Друштво, се слушаме? Дали денешниот пораз ќе го рачунате за неуспех или како ‘лош ден’? Дали изговор ќе биди лошото судење и дали ќе се побуните или исто како лани ќе молчите? Како ви одговара?

☘️ ГО САКАМЕ ПЕЛИСТЕР ВО ПРВА ЛИГА !!!
Source

Share