[Оф-Топик] Долгогодишниот генерален спонзор на сите колективни, но и поединечни…


🚨 [Оф-Топик] Долгогодишниот генерален спонзор на сите колективни, но и поединечни спортови во Битола, добро позната и со 70 годишна традиција ,,ПЕЛИСТЕРКА” преку ноќ ја промени својата амбалажа, на што наиде на бурни реакции кај целокупната македонска јавност, особено кај битолчани.

🫧 ,,ПЕЛИСТЕРКА” датира од далечната 1953 г., покрај природна газирана минерална вода, уште произведува и сокови и вина.

❌️ Со промената на својата амбалажа како и пишувањата на друг јазик ,,ПЕЛИСТЕРКА” заслужува едно големо НЕ во Битола и од битолчани, но и од широката македонска јавност.

🇲🇰 Да си ги чуваме и негуваме сите МАКЕДОНСКИ фирми и производи, тие се дел од МАКЕДОНИЈА !
Source

Share