Познат календарот на натпревари на ТВ турнирот на шампионите во Добој


Организаторот на ТВ турнирот на шампионите Добој 2023 го одреди комплетниот распоред на натпревар. Овој турнир ќе се одржи од 14 до 18 август, а ќе настапат осум екипи, од кои пет учесници во Лигата на шампионите за сезоната 2023/24.

Група А: Еурофарм Пелистер (Македонија), Слога Добој (БиХ), Монпелје (Франција), Ал-Ахли (Египет)
Група Б: Барселона (Шпанија), Загреб (Хрватска), Целје Пивоварна Лашко (Словенија), Војводина (Србија)

Распоред на натпреварите:
14 август:
18:30 – Парада на спортот
20:30 – Свечено отворање
21:15 – Слога Добој – Монпелје

15 август:
17:20 – Барселона – Војводина
19:10 – Ал-Ахли – Еурофарм Пелистер
21:00 – ППД Загреб – Целје Пивоварна Лашко

16 август:
15:30 – Слога Добој – Еурофарм Пелистер
17:20 – Еурофарм Пелистер – ППД Загреб
19:10 – Војводина – Целје Пивоварна Лашко
21:00 – Монпелје – Ал-Ахли

17 август:
15:30 – Ал-Ахли – Слога Добој
17:20 – ППД Загреб – Војводина
19-10 – Еурофарм Пелистер – Монпелје
21:00 – Целје Пивоварна Лашко – Барселона

18 август:
10:00 – Натпревар за седмо место
12:00 – Натпревар за петто место
18:00 – Натпревар за трето место
20:15 – Финале
22:00 – Свечено затворање

Source link

Share